evzmonden.ro Web analytics

Ai poftă de ceva dulce bun și nu știi ce să prepari? Iată rețeta pentru ce mai bun TORT cu mousse de ciocolată

Ai poftă de ceva dulce bun și nu știi ce să prepari? Iată rețeta pentru ce mai bun TORT cu mousse de ciocolată
Ai poftă de ceva dulce bun și nu știi ce să prepari? Iată rețeta pentru ce mai bun TORT cu mousse de ciocolată

Ai poftă de ceva dulce bun și nu știi ce să prepari? Iată rețeta pentru ce mai bun TORT cu mousse de ciocolată.

Ingrediente:

Blat:

– 60 g alune prajite macinate

– 100 g zahar pudra(5 linguri)

– 1 lingura cacao

– 4 albusuri

– un praf de sare

Mousse de ciocolata alba:

– 125 ml smantana dulce lichida

– 200 g ciocolata alba

– 5 g gelatina

– 300 ml frisca lichida neindulcita

Mousse de ciocolata neagra:

– 275 ml smantana dulce lichida

– 350 g ciocolata de menaj amaruie

– un pliculet gelatina

– 220 ml frisca lichida neindulcita

Mod de preparare:

Blat: Intr-un vas mic se amesteca impreuna alunele macinate cu 3 linguri zahar si cacaua. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Se adauga cele 2 linguri de zahar ramase si se mai bate ca pentru bezea pana se intareste bine spuma. Peste bezea se pune amestecul de alune si se amesteca usor sa nu se lase compozitia. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda detasabila captusita pe fund cu hartie de copt unsa cu ulei. Forma se da la cuptorul incins in prealabil la 200 grade Celsius pentru 15 minute. Se lasa apoi sa se raceasca blatul.

Mousse de ciocolata alba: In timp ce se raceste blatul, se prepara mousse-ul de ciocolata alba. Se bate frisca bine. Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece. Smantana se pune la incalzit pe foc mediu-mic; dupa ce s-a incalzit, se pune ciocolata taiata bucati si se amesteca pana se topeste. Dupa ce s-a topit ciocolata, se da deoparte de pe foc, si se lasa sa se raceasca putin. Cand amestecul este doar caldut, se adauga gelatina si frisca batuta.

Se indeparteaza foaia de copt de pe blatul de tort racit. Aceeasi forma detasabila se captuseste cu folie alimentara. Se aseaza blatul in forma. Peste blat se intinde crema alba. Se acopera forma cu folie si se da la rece pana se intareste, de preferabil se lasa peste noapte.

Mousse de ciocolata neagra se prepara a doua zi, exact ca mousse-ul de ciocolata alba. Crema va fi lichida, insa se va intari la frigider.

Se scoate forma din frigider, se toarna crema de ciocolata amaruie si se da din nou la rece pana se intareste, de preferabil sa se lase peste noapte.

Dupa ce s-a intarit, se scoate din frigider, se desface forma si se aseaza tortul pe un platou. Se indeparteaza folia. Se pudreaza din abundenta cu cacao pudra.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X