Duminică (5 martie) a avut loc Finala Eurovision România 2017, iar Romania va urca pe scena de la Kiev cu melodia Yodel It! interpretata de Ilinca si Alex Florea !

 

 

Culisele gafelor de la EUROVISION – Semnifinala! 

Eurovisionul din acest an nu i-a ținut pe români în fața televizoarelor, în ciuda investițiilor mari pe care TVR le-a direcționat spre concurs. Pentru semifi nală, conducerea televiziunii a decis mutarea show-ului de pe postul TVR2, pe TVR1, acolo unde audiența medie este mai mare. Cu toate acestea, nu au atins nici două puncte de rating la nivel național, conform datelor Kantar Media

Studioul în care a avut loc semifinala a arătat impecabil, la standarde internaționale, dar tehnicul a avut câteva gafe notabile. Afișarea tabelului cu punctele care i-au trimis în finală pe concurenți a fost întreținut cu greu de echipa TVR. În timp ce juriul acorda puncte pentru prestațiile concurenților, pe ecran apărea tabelul, updatat, în timp real.

Alexandra Crăescu a fost fericită pentru câteva minute, când primit punctaj maxim de la tehnic, dar ele au fost retrase în clasamentul final. De asemenea, momentul de suspans creat pentru anunțarea câștigătorilor a fost distrus tot acest tabel. Rezultatele au apărut ecran înainte să fie anunțate de gazdă, astfel, Iuliana Tudor „a mimat” suspansul degeaba, timp de vreo zece minute, pentru că telespectatorii și concurenții știau deja cine s-a calificat.

Maxim, „dați la minim”

Un alt moment, de culise, a fost „reducerea la tăcere” a doi membri din trupa Maxim. Băieții „mai puțin talentați” ai lui Sînă au făcut playback la instrumente, iar liveul a fost susținut doar de cei cu voce. Alexandru Laiu s-a mulțumit să cânte silențios la o chitară, iar în backing vocals a fost adus un fost concurent de la Vocea României, tot pentru susținerea cât mai bună a performanței live. În final, juriul nu a fost impresionat spunând că „ați avut ezitări în timpul interpretării”.

 

Trăistariu „s-a dat cu ruj” pentru voturi

Mihai Trăistariu este la limita dintre nebunie și genialitate. În încercarea de a strânge cât mai multe voturi pentru duminică, cântărețul a început să dea mailuri și să trimită videouri ciudate cu el. În cel mai recent, Mihai apare cu o coroniță de flori pe cap, ruj și machiaj și trimite „bezele” senzuale pentru un sms în concurs. „Duminică mă bazez pe votul tău. Pupic! Dacă nu-l dai, vezi că mă supăr”, spune el, în timp ce face cu ochiul. Destinatarii sunt atât bărbați, cât și femei. Săptămâna trecută, un mesaj la fel „de seducător” a ajuns și la Puya, care i-a replicat tăios: „Vezi că soția mea e geloasă”.