TOP 8 plante impresionante cu acțiune antivirală. Din cele mai vechi timpuri, plantele au fost folosite ca tratamente naturale pentru diferite boli, inclusiv infecții virale.

Datorită concentrației lor de compuși vegetali puternici, multe plante ajută la combaterea virusurilor și sunt favorizate de practicienii medicinii naturale.

TOP 8 plante antivirale: Fructele de soc. Combat atât infecții virale

Fructele de soc. Combat atât infecții virale (gripă, herpes), cât și infecții bacteriene. Un studiu publicat în „Journal of Alternative and Complementary Medicine” a arătat că fructele de soc pot fi folosite ca tratament sigur pentru virusul gripal A și B.

Citește și: Arunci APA in care ai fiert pastele? Patru motive care te vor convinge sa nu mai faci asta

 Echinaceea. Este una din cele mai vine vândute plante din toate timpurile, datorită acțiunilor sale imunostimulatoare și imunomodulatoare remarcabile. Compușii fitochimici pe care îi conține au capacitatea de a reduce infecțiile virale și tumorile. O substanță numită „echinaceină” împiedică penetrarea celulelor sănătoase de către virusuri și bacterii. Echinaceea reduce inflamația, durerea și îmbunătățește sănătatea mentală.

Gălbenele. Folosite din secolul al 12-lea, aceste plante conțin multe flavonoide, substanțe antioxidante care protejează celulele de daunele radicalilor liberi. Totodată, gălbenelele luptă împotriva virusurilor și a bacteriilor. Picăturile cu gălbenele pot fi folosite pentru tratarea infecțiilor urechii la copii.

Usturoi. Experimentele au arătat că alicina – compusul activ din usturoi – poate ucide nenumărate microorganisme, responsabile pentru cele mai ușoare sau grave infecții, precum tuberculoză, pneumonia, infecții ORL sau infecții herpetice. Totodată, usturoiul ajută la controlul tensiunii arteriale și reduce riscul de cancer.

Astragalus. Rădăcina de astragalus este considerată un antiviral natural puternic. Medicii chinezi o folosesc de secole pentru stimularea imunității. Studiile au arătat că planta poate preveni răcelile comune și gripa.

Ghimbir. Acest condiment este apreciat în toată lumea pentru proprietățile sale antiinflamatoare și imunostimulatoare. Îmbunătățește circulația sangvină, încălzește corpul, ajută la eliminarea mucozităților și a toxinelor, curăță sistemul limfatic, reduce greața, balonarea și durerea, ameliorează simptomele de răceală și gripă.

Citește și:

Lemnul-dulce. Rădăcina de lemn dulce este de asemenea o plantă antivirală puternică ce poate preveni hepatita C, virusul HIV și virusul gripal. Conținutul de triterpenoide este responsabil pentru activitatea antivirală a plantei. Are totodată efecte antioxidante și imunostimulatoare. Este utilă în dureri de gât, tuse, oboseala suprarenală și dureri.

Oregano sălbatic. Cunoscut și sub numele de sovârf, oregano sălbatic este considerat superior antibioticelor datorită efectelor secundare reduse. Conține timol și carvacrol, substanțe cu proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice. Carvacrolul ajută în infecții virale, alergii, tumori, paraziți și inflamații cauzatoare de boli”, potrivit probio.ro