In curând va fi finalizată producția unui film documentar de excepție,  despre fenomenele complexe semnalate de martori oculari din Munții Buzăului. Așa cum se știe, misterele din Munţii Buzăului sunt, un subiect inepuizabil de dezbatere printre împătimiţii fenomenelor paranormale sau a specialiștilor. Relatări despre dispariţii inexplicabile ale unor persoane, despre morminte ale unor uriaşi, apariţii de OZN-uri sau defectări ale aparaturii electrice sunt frecvent publicate pe bloguri sau în publicaţii de specialitate.

Mai mult decât un film documentar, ”Ținutul Anei – ținutul misterelor,, este cel mai amplu proiect de cercetare multidisciplinară dedicat fenomenologiei complexe din Munții Buzăului. Documentarul rezultat în urma acestui inedit studiu, conține de la descoperiri arheologice, de altare și petroglife, încercări de descifrare ale simbolurilor sacre săpate în piatră, până la fenomene inexplicabile surprinse în premieră, după ani de căutare.

Citește și: Ținutul Anei. Cercetare cu înaltă tehnologie în Munții Buzăului

Un loc magic, plin de mistere, probabil singurul unde se poate demonstra științific, o continuitate spirituală și de locuire – nu numai isihastică, sacră – pe mai bine de zece milenii; anumite zone din Munții Buzăului, continuă să ofere fenomene stranii ce așteaptă o explicație logică.

,,Ținutul Anei – ținutul misterelor,, este o producție independentă a asociației culturale ,,D’ale Cetățenului,, scenariul și regia Leonardo Tonitza.