Începând de astăzi, studentul din anul 5 al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București , Teodor Cristian Blidaru este, pentru un mandat de un an, noul Delegat de Tineret al României la Organizația Națiunilor Unite (O.N.U.)

Teodor Cristian Blidaru, reprezentant al tinerilor la O.N.U.

Din această poziție, Teodor Blidaru va reprezenta tineretul din România la cel mai înalt nivel, ocupând noua funcție în urma unei selecții-concurs riguroase, ce s-a derulat pe parcursul a două zile la sediul Ministerului Tineretului și Sportului.

Citește și: Senatul UMF “Carol Davila” a validat astăzi echipa de prorectori

După anii de reprezentare studențească, acest mandat mă onorează și în același timp mă obligă, responsabilitatea ce îmi revine fiind una enormă, aceea de a face puternic auzită vocea tinerilor din România într-una dintre cele mai importante Organizații ale lumiia declarat Teodor Blidaru.

Potrivit acestuia ca Delegat de Tineret la O.N.U. îmi doresc să fiu un liant între tinerii din România și Organizația Națiunilor Unite, precum și între factorii decizionali din țara noastră , pentru că este momentul ca noi, tinerii să ne facem auziți și să contribuim activ la schimbările ce au loc în jurul nostru”.

De asemenea, Teodor Blidaru a ținut să adauge căprioritățile pe care vom pune un accent deosebit în acest mandat sunt sănătatea mintală a tinerilor, modificările climatice, educația și implicarea civică a tinerilor”.

Acest program de selecție privind delegarea tinerilor români la O.N.U. este derulat anual de către Ministerul Tineretului și Sportului în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe din România. Teodor Blidaru a fost susținut în acest program de către UMF “Carol Davila” din București, scrisoarea acestuia de recomandare purtând semnătura Acad.I.Sinescu, Rectorul prestigioasei instituții de învățământ superior medical românesc. Teodor Blidaru este student în anul 5 al UMF “Carol Davila” din București, și fost președinte al Societății Studenților în Medicină din București.