Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa ceva, și mai ales într-un singur an, dar statistica oficială arată clar situația. E un succes total.

Cu un an în urmă a fost inaugurată ruta de transport public, dar și de agrement, cu vaporașul pe râul Bega. Unii poate au crezut că e doar un moft al autorităților.

Dar iată că cifrele date publicității acum arată că inițiativa a fost lăudabilă. În numai un an peste 200.000 de oameni s-au plimbat cu vaporașele pe Bega.

Atâția oameni, iată, au circulat, fie ca rută de transport public, fie pentru plimbare, cu cele șapte vaporașe existente.

Citește și: Anunțul făcut de CFR Călători, ce intenționează să facă

Statistica a fost comunicată zilele acestea de Societatea de Transport Public din Timișoara, anunță portalul www.voceatimisului.ro.

Mai trebuie remarcat că Timișoara este în acest moment singurul oraș din România unde există o rută de transport public și de agrement pe apă.

”STPT și primăria Timișoara au inaugurat transportul pe Bega în regim de agrement în urmă cu un an, în 3 august, chiar de ziua orașului nostru.

Anul trecut, un total de 51.540 de timișoreni sau turiști au făcut curse de agrement pe Bega, cu cele șapte nave.

Transportul public local pe Bega a fost inaugurat în luna octombrie a aceluiași an, 35.121 de călători trecând pragul vaporașelor STPT.

În total, colegii noștri din cadrul Secției Transport Naval au transportat 86.661 de călători, în 2018.

Cele șapte nave de pasageri au fost ridicate de pe Canalul Bega și andocate în depou în perioada decembrie 2018 – martie 2019, din cauza condițiilor meteo”, arată autoritățile locale.

Fiecare călătorie cu vaporașul costă un leu. Deci e clar că și bugetul local are de câștigat. Iată un exemplu și pentru alte orașe din România care au un potențial navigabil local.