O știre de ultimă oră vine din SUA. Agențiile de presă transmit decizia luată deja în privința țigărilor electronice cu arome.

Asupra acestor produse planează de mai multă vreme supoziția că ar fi la baza unor afecțiuni grave provocate celor care le utilizează.

Ca atare, arată ziarul ”The Guardian”, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunțat o decizie care se pune imediat în executare.

Ca atare, țigările electronice cu arome vor fi interzise pe teritoriul acestui stat.

“Producătorii de țigări electronice care vin cu arome de fructe sau de dulciuri țintesc în mod conștient și iresponsabil tinerii, iar azi luăm măsuri pentru a pune capăt acestui lucru”, a spus oficialul.

Citește și: Donald Trump rescrie istoria dacă îi iese planul. Breaking news mondial

Scandalul se întinde însă la nivelul SUA, pentru că a intervenit și președintele Donald Trump. Acesta a declarat că în curând va face propunerea, care se va aplica la nivel federal, pentru a se interzice sute de arome folosite în prezent pentru țigările electronice.

În SUA îngrijorarea față de aceste produse e din ce în ce mai mare. Presa de peste Ocean arată că cel puțin șase decese din ultima perioadă sunt puse, conform primelor supoziții, pe seama țigărilor electronice. În plus, sute de îmbolnăviri pulmonare sunt trecute în dreptul aceleiași cauze.