Țigara, VICIUL care era să-l omoare pe Busu. Florin Busuioc, prezentator al rubricii „Vremea” din cadrul Știrilor Pro TV, a vorbit despre cel mai mare viciu al său, fumatul. Actorul de 56 de ani a mărturisit pentru okmagazine.ro că ajunsese să fumeze și câte cinci pachete de țigări pe zi.

„Îmi reproşez că am fumat ca un turc dement, nu ca unul normal. Am avut o viaţă cam dezorganizată, în sensul că mă culcam pe la 2 noaptea şi mă trezeam la 5”, a spus Busu.

„Acum mă culc la 22:30-23:00, sunt mult mai potolit. Şi nu mai simt deloc nevoia să fumez. Mi s-a luat. Nu neapărat că m-am speriat. N-am mai simţit nevoia să fumez. Sunt mai calm”, a adăugat el.

Se pare că viciile, dependenţele părinţilor se transmit copiilo, iar Busu a început să fumeze de la vârsta de 17 ani: „La 17 ani. Şi nu m-am oprit niciodată. Erau trei pachete pe zi. Asta în perioadele când nu aveam de scris! Când aveam de scris pentru Pro, cum ar fi Imnul Pro-ului sau alte proiecte, fumam cinci pachete. Îngrozitor de mult!

Se pare că viciile, dependenţele părinţilor se transmit copiilor, sub o formă sau alta. Tata fuma îngrozitor de mult. Şi a murit de inimă. Bunicul fuma îngrozitor de mult. Şi a murit de inimă.

Am un istoric în familie, cu atacuri cerebrale, tata a paralizat, a stat opt ani în pat fără să se mişte… Dar la el a fost şi pe fondul alcoolului. După moartea mamei, s-a apucat de băut. Eu nu beau, asta e bine pentru mine”, a povestit Florin Busuioc.