
Ți- e poftă de ceva dulce? Gustul savuros al unor găluște cu prune te poate determină să le adaugi la favorite!
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- prunele ( se lasă cu o oră înainte cu zahăr)
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană gris
- 1 cană făină
- puțină sare
- 200 g pesmet
- 50 g unt
- 2 ouă
Mod de preparare:
Se fierb cartofii că pentru piure. Când s-au fiert se pisează și se amestecă bine și apoi se adaugă: ouăle, zahărul, grisul și apoi făină. Se obține o coca care se face sul pe o tavă cu făină, apoi se împarte cu cuțitul în mici bucățele care se întind în palmă și apoi se pune în mijloc o prună. Se fac mici găluște care se pun la fiert într-o oală cu apa care da în clocot.
Când s-au ridicat deasupra găluștile se mai lasă 5-6 minute la fiert. Separat într-o cratiță se încălzește untul și se pune pesmetul și zahăr. Găluștele scoase din apa se dau apoi prin amestecul obținut.
Poftă bună!