Teren dat in administrare Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni pentru reabilitarea Unitatii de Primiri Urgente

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat, in cadrul sedintei de consiliu de astazi, “Proiectul de hotarare privind darea in folosinta gratuita a Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni a unui teren in suprafata de 2.246,73 mp ce reprezinta parte din curtea imobilului „Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

Unitatea de Primiri Urgente a acestui spital trebuie sa fie de urgenta reabilitata

Primarul General, Gabriela Firea: “Prin acest proiect am propus ca o parte din curtea Spitalului Obregia, peste 2.000 mp, sa fie data in folosinta Spitalului Bagdasar Arseni pentru ca Unitatea de Primiri Urgente a acestui spital trebuie sa fie de urgenta reabilitata, iar activitatea UPU trebuie sa fie relocata intr-o constructie temporara.

Citește și: Ultimă oră! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Anunțarea suspendării cursurilor...”

Terenul va fi pus la dispozitia unitatii medicale pe o durata de trei ani, cu posibilitatea de prelungire, pana la finalizarea lucrarilor de reconfigurare, extindere si reamenajare a UPU.

Subliniez faptul ca amplasarea acestei constructii temporare nu se poate realiza pe terenul aferent Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni, aflat in administrarea Ministerului Sanatatii, fara a perturba grav circuitul ambulantelor si aprovizionarea acestui spital.

Sper ca si Ministerul Apararii Nationale va raspunde cu aceeasi celeritate solicitarii noastre de a ne da un teren pentru continuarea lucrarilor la proiectul Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu – etapa a-II-a, adica pentru largirea la trei benzi a arterei Iuliu Hateganu”.

Astfel, solutia identificata a fost aceea de a se folosi o parte din curtea Spitalului Obregia pentru asigurarea circuitelor functionale ale spitalului si ale UPU, precum si pentru executarea unui spital de campanie necesar pana la finalizarea lucrarilor de reabilitare a spatiului actual al UPU din incinta Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni.