“Terapia magica cu usturoi pentru coronavirus”. Celebrul medic Vasi Radulescu a fost rugat sa spuna daca aceasta cura ar putea sa ne fereasca de boala.

„Am primit rugămintea de la cineva să validez terapia magică cu usturoi pentru coronavirus. Așa e, chiar funcționează? mi s-a spus.

Am înțeles că circulă la greu asemenea rezultate ale unor inteligențe ieșite din comun; se dau pe whatsapp, pe messenger, e nebunie. Adevărul e undeva la mijloc”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe Facebook, adaugand ulterior:

„Dacă mănânci mult usturoi, virusul va simți mirosul pătrunzător și va sta departe. Coronavirusul are un simț olfactiv puternic dezvoltat, chiar au vrut să-l boteze coronasvirus. Deci mergeți pe usturoi, dar să vă descălțați înainte.

Usturoiul nu tratează nicio boală

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Lăsând gluma la o parte, nu există niciun studiu suficient de solid care să arate un efect antiviral al usturoiului. Usturoiul nu tratează nicio boală, oricum. El e bun în alimentație, dar cu moderație, alături de alte elemente, multe legume, verdețuri, știți voi.”

NU sunt echivalente de vaccin, nu previn nimic

„Notăm de asemenea că acele amestecuri de plante promovate prin diferite surse NU sunt echivalente de vaccin, nu previn nimic, nu tratează nimic”, a mai spus Vasi Radulescu, potrivit DcNews.