Cel mai dureros e să știi că atât de mulți oameni au pierit. Au trecut 18 ani de la tragedia care a zguduit America în urmă cu 18 ani.

În dimineața de 11 septembrie 2001 patru avioane cu pasageri au fost deturnate de 19 teroriști.

Două dintre aeronave s-au transformat în bombe pentru cele două turnuri gemene din New York. Un al treilea avion a lovit clădirea Pentagonului.

De pe urma acestui dezastru au murit 2.993 de oameni.

Există însă teorii ale conspirației care zguduie și azi întreaga lume, așa cum le prezintă portalul www.protv.ro.

În primul rând, americanii de rând consideră că administrația de la Washington ar fi vinovată pentru tot ce s-a întâmplat și că întregul atentat a fost ”necesar” ca punct de plecare pentru războaiele declanșate ulterior de SUA în Afganistan și în Irak.

Citește și: Adelina Pestrițu se implică într-un nou proiect, despre ce este vorba

Ce a mai ridicat suspiciuni, potrivit sursei citate, a fost faptul că la scurt timp după atentate BBC a prezentat fotografiile unora dintre teroriști. Dar și numele lor. E un lucru care a alimentat teoria potrivit căreia totul ar fi fost pregătit dinainte, iar autoritățile ar fi știut.

O altă teorie arată că turnurile gemene nu s-ar fi prăbușit de la impactul avioanelor, ci că ar fi fost amplasat explozibil la baza lor. Și totuși oare ce fel de autorități ar fi avut puterea să își ucidă cetățenii?! Ne întrebăm.

Alții se întreabă cum a fost posibilă o asemenea catastrofă și cum de serviciile de informații nu au dibuit din timp nici măcar un capăt de informație legată de ceea ce se pregătea. Pur și simplu America, cea mai mare putere militară a lumii, a fost luată total pe nepregătite.

O altă teorie se leagă de faptul că 4.000 de oameni care lucrau în turnurile gemene au lipsit de la muncă în ziua fatidică. De ce 4.000? Au știut oare ce se va întâmpla? Au fost înștiințați de cineva?

Pe locul turnurilor gemene există azi o altă clădire, botezată One World Trade Center, a cărei construcție a început în 2006, fiind inaugurată în 3 noiembrie 2014.

Pe locul tragediei au rămas însă umbrele celor uciși, dar și întrebările fără răspuns.