Temutul coronavirus a creat din nou panică. Încă două cazuri noi în România! Avem primele detalii. Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Potrivit lui Nelu Tătărău, „în urma testelor de supraveghere, putem să vă anunțăm că mai avem două confirmări coronavirus pozitiv”.

Prezintă un prim semn de subfebrilitate, cu o stare generală alterată

„Sunt ale unui bărbat din Maramureș, de 45 de ani, care vine din zona în afara definiției de caz, în afara zonelor din Italia carantinate sau cele pe care le avem noi pe definiție în care facem izolări sau carantinări, care se întoarce în țară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia, unde merge la medic, i se prescrie un tratament simptomatic și pleacă acasă.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Ajunge în România, având febră se prezintă la spital în Maramureș, de unde este, este internat la secția…, Clinica de Boli Infecțioase din Maramureș, unde primește tratament simptomatic și se face testarea. Ieri, prezentând un grad de insuficienţă respiratorie, este transferat la Centrul de boli infecțioase Cluj. Astăzi ne vine confirmarea de pozitiv la coronavirus.

Cel de-al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timișoara, care pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, în afara zonei de definiție de caz, se întoarce, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de subfebrilitate, cu o stare generală alterată. Se prezintă la…, stă acasă, se prezintă la spital pe 27 pentru o evaluare, neprezentând simptomatologie, i se face o testare, i se dă un tratament și merge acasă în izolare. Astăzi și testul dânsei este confirmat pozitiv”, potrivit RRA.