Ați ajuns pe plajă. Aproape instantaneu sunteți înconjurați de oferte tentante. O parte dintre ele sunt niște țepe uriașe. Nici nu știți că ați dat banii pe un produs de o calitate inferioară. Dar altfel, dați bani pe ceva care ar trebui să fie mai bun. Nici pomeneală de așa ceva în realitate.

Ei bine, v-ați pus întrebarea ce fel de peștișori sunt aceia prăjiși, pe care comercianții vi-i scot pe tarabe, la doi pași de valuri? Cică ar fi hamsii.

Dar câți dintre turiști își dau seama ce fel de peștișori sunt? Protecția Consumatorilor atrage atenția că o bună parte dintre comercianți vă păcălesc.

Citește și: Mistere îngropate în blesteme. Unde se află poteca infernală despre care se spune că înghite oameni

Adică vă vând șprot, care e un gen de pește de o calitate inferioară. Pe când hamsiile sunt de calitate superioară. Turiștilor însă li se spune că sunt hamsii și ca atare dau o groază de bani pe fiecare porție în parte.

Asta e țeapa de care trebuie să vă feriți pe plajă. De parcă ar fi singura!

După cum arată postul Antena 3, inspectorii Protecției Consumatorilor sunt în plină campanie de controale asupra modului în care se desfășoară comerțum ambulant pe litoral ori cel de la tarabele care mărginesc plajele.

În numai două săptămâni au fost aplicate amenzi de un milion de lei. Ca să vă dați seama câte nereguli există în acest domeniu.

Evident, de bază e altă chestiuni. Nu câte amenzi au fost aplicate, ci câte au fost și plătite de cei incriminați. O asemenea statistică ar scoate la iveală că mulți dintre cei vizați de amenzi mai degrabă scapă de povară, dacă contestă amenzile.

Nu întâmplător vedem că ne aflăm într-un cer vicios. Amenzile curg, dar neregulile persistă.