Teama de coronavirus este la cote ridicate într-un oraș din România. Motivul este legat de întoarcerea acasă a unei femei care a fost până acum în China.

Teama de coronavirus este la cote ridicate la Târgu Mureş, oraş unde urmează să se reîntoarcă o femeie care a fost plecată în China. Locuitorii au ajuns să solicite autorităţilor ca şi copii din această familie să fie izolaţi şi timp de două săptămâni să nu mai poată veni la şcoală. Care a fost răspunsul inspectoratului şcolar, aflăm de la corespondenta RRA, Marcela German.

”Părinții târgmureșeni cer școlii luarea de măsuri și în cazul elevilor care sunt rude cu copilul a cărui mamă urmează să se întoarcă din China, pentru ca nici aceşti copii să nu frecventeze cursurile timp de două săptămâni. Totodată, părinții cer ca după terminarea perioadei de carantină atât copilul cât și mama lui să își facă analizele și să prezinte rezultatele. Inspectorul general al județului, Claudiu Bîndilă, a declarat pentru România Actualități că elevul nu poate fi împiedicat să vină la școală.”

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Conform legislației, autoizolarea membrilor familiei se face voluntar, doar mama fiind obligată să se izoleze la domiciliu. La intrarea în țară, peste câteva zile, mama elevului are obligația de a completa un chestionar, care va fi transmis la DSP Mureș.

Inspectorul general a mai spus că ține legătura cu Direcția de Sănătate Publică privind acest caz, instituție care la rândul ei ia măsurile de monitorizare a mamei și ține legătura cu familia, pregătită fiind să urmeze protocolul.

Inspectorii sanitari au comunicat școlii că după intrarea în țară a mamei membrii familiei vor avea obligația de a purta mască, a sta la distanță de persoane și a lua măsuri stricte de igienă. Zilnic, în școală se va face triajul epidemiologic, iar în cazul apariției de simptome se va sunat de urgență la 112