Cu câteva trucuri simple, orice femeie ajunsă la 30 de ani, își poate menține pielea tânără încă 30 de ani. Asta susține medicul estetician Gerald Imber.

Potrivit doctorului, cel mai bine e să începi să combați semnele îmbătrânirii prin metode neinvazive încă de la 30, 40 și 50 de ani, decât să ajungi la 60 și să ai nevoie de un lifting facial. Liftingul constă în aplicarea unei incizii care pornește deasupra liniei de inserţie a părului la tâmple şi continuă spre scalpul inferior. Spre finalul intervenţiei vor fi plasate suturi pentru a întinde pielea şi se vor închide inciziile. Pot fi, de asemenea, utilizate clipsuri de metal la nivelul scalpului. Operaţia durează, în general, câteva ore. După intervenţie, faţa va fi bandajată.

Citește și: Dieta Jennifer Aniston! Secretul care o mentine in forma la 51 de ani

Dacă începi să combați semnele îmbătrânirii din timp, nu vei avea nevoie de această metodă invazivă și costisitoare.

E nevoie însă de ambiție și câteva reguli pe care să le respecți toată viața. Printre măsurile de prevenire a îmbătrânirii se numără reunțarea la fumat, menținerea unei greutăți corporale sănătoase, evitarea expunerii prelungite la soare, folosirea protecției solare potrivite și consumul de ceai verde.

”Când o femeie ajunge la 50 de ani, se vede imediat dacă a respectat regulile de prevenire a îmbătrânirii pentru că nu are riduri. Sunt două feluri de piele matură: cea lăsată și cea cu riduri. Dacă pielea lăsată poate fi rezolvată prin metode neivnazive, ridurile rămân pentru totdeauna, nu ai ce să le faci”, a adăugat dr. Gerald Imber.

Esteticianul mai spune că el preferă metodele de rejuvenare neivazive precum injecțiile cu botox și injectarea propriei grăsimi pentru a umple ridurile sau liniile fine.

În copilărie și adolescență e foarte importantă protecția solară și alimentația. De asemenea, nu trebuie să slăbești prea tare pentru că vei pierde grăsimea și din zona feței, ceea ce poate duce la lăsarea pielii.

La 20 de ani, exfolierea e cheia unui ten perfect și cremele cu vitamina C. Când te apropii de 30 ar trebui să începi să alergi, să faci sport și să folosești o spumă hidratantă pentru curățarea machiajului.

La 30 de ani e indicat să începi să folosești cremă pentru zona ochilor și să ai mare grijă ca dieta să fie una sănătoasă și echilibrată. De asemenea, nu e bine nici să abuzezi de alcool.

La 40 de ani e cam greu să mai scapi de injecțiile cu botox pentru că ridurile de expresie se adâncesc și ar trebui umplute.

La 50 și 60 de ani, elasticitatea pielii scade mult așa că ai nevoie de îngrijire profesională, însă dacă nu ai fumat, ai făcut sport și te-ai ferit de soare nu vei avea riduri nici la această vârstă.