Surprinzător! Ce destinații aleg românii pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă. Comportamentul turistului român s-a schimbat, în ultimii ani, în privinţa locurilor alese pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă.

Surprinzător! Ce destinații aleg românii pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă: Maldive, Thailanda, Zanzibar, Dubai…

Surprinzător! Ce destinații aleg românii! Din ce în ce mai mulţi renunţă la obiceiul de a petrece Crăciunul acasă şi aleg sejururi cu activităţi dinamice şi diverse. Dintre cei care au ales să-şi petreacă sărbătorile în afara ţării, cei mai mulţi au dorit destinaţii calde ca: Maldive, Thailanda, Zanzibar, Dubai, Republica Dominicană, Mexic sau Egipt.

Turismul autohton a avut o evoluţie foarte bună anul acesta

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

În ţară, destinaţiile preferate au fost Bucovina, Maramureş, Băile Felix şi Valea Prahovei. Turismul autohton a avut o evoluţie foarte bună anul acesta, nu doar în perioadele de sărbători. Numărul de sosiri înregistrate a crescut, în primele 9 luni ale anului, cu 4,4%, iar aproximativ 20% dintre turişti au fost străini.

Surprinzător! Ce destinații aleg românii! Peste două milioane de străini au cheltuit aproape 5,5 miliarde de lei în România, în primele 9 luni ale acestui an, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Aproape jumătate dintre ei au făcut deplasări în interes de serviciu, pentru a participa la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii, iar ceilalţi au venit, în principal, în vacanţă sau în vizită la rude şi prieteni.

Aproape jumătate dintre ei şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism. Din totalul cheltuielilor, străinii au dat aproape 50% pe cazare, alegând unităţile care oferă mic dejun inclus.

Cam 17-18% din bani au fost cheltuiţi în restaurante şi baruri, iar puţin peste 30 de procente au reprezentat cadouri şi suveniruri. 80% dintre străini au venit în România cu avionul, 11% cu maşinile personale şi 7% cu autocare şi autobuze, potrivit Rador.