Toți știu acest lucru. Și se feresc ca și cum ar fi cel mai mare rău posibil. Să nu faci o serie întreagă de lucruri, atunci.

Dacă e o zi de vineri, iar în ziua aceea data din calendar arată cifra 13, e jale. Așa sunt resorturile gândirii umane.

Unii nu se urcă în avion, în ziua aceea. Alții se feresc să înceapă atunci un proiect, fie de viață, fie profesional.

Dar de unde vine superstiția asta? Cine a creat-o?

Una din teorii, așa cum o prezintă site-ul www.historyextra.com, arată că superstiția își are ca bază Cina cea de Taină, pentru că la masă au stat 13 oameni. Mai mult, a fost cea din urmă masă pentru Iisus, înainte ca acesta să fie arestat. Mai mult decât atât, în istorie se arată despre crucificarea Lui că a avut loc într-o zi de vineri.

Citește și: Maria Ghiorghiu, previziune halucinanta: VINE IISUS HRISTOS !!! IISUS HRISTOS TRIST!

Altă teorie se duce spre cavalerii templieri. Aceștia au fost arestați într-o vineri, când în calendar era ziua 13, fiind acuzați de erezie. S-a întâmplat în anul 1307.

și ca să nu rămânem doar pe teritoriul speculațiilor, iată că ne-a rămas și un document din partea unui mare compozitor italian, Gioachino Rossini, care vorbea despre vineri, 13, ca despre o zi cu ghinion.

Culmea știți care este? Marele artist, conform arhivelor, s-a stins din viață tocmai într-o asemenea fatală asociere între ziua din calendar și ziua săptămânii. Vineri, 13.