Super alimentul din bucataria ta! Toti nutritionistii il recomanda. Are proprietati uimitoare pentru corpul tau si este ideal in DIETE

Uleiul de nucă de cocos extra-virgin este considerat un super aliment organic, 100% natural și sărac în carbohidrați naturali. Este văzut ca un supliment pentru un stil de viață sănătos, recomandat de către experții wellness din întreaga lume, pe baza cercetărilor științifice și a studiilor clinice. Uleiul de nucă de cocos extra-virgin este cel mai căutat produs la nivel global de către companiile de top din domeniul wellness, deoarce este natural abundent în vitamine, minerale și antioxidanți.

Citește și: Mancaruri romanesti. Nutritionistul a dezvaluit care sunt cele mai sanatoase bucate!

Pentru mult timp s-a crezut că uleiul de nucă de cocos este dăunător pentru sănătatea noastră, din cauza conținutului ridicat de acizi grași saturați – aproximativ 90% din compoziția sa. Studiile reccente au demonstrat că nu este așa.

Secretul uleiului din nucă de cocos extra-virgin constă în prezența acizilor grași cu lanț mediu (cunoscuți sub numele de trigliceride cu lanț mediu), pe care organismul îi digeră în mod diferit, aducându-i beneficii concrete. Aceste grăsimi unice includ: acid caprilic, acid lauric și acid capric.

Atunci când consumăm acest ulei, acizii grași merg direct în ficat, unde sunt transformați imediat în energie. Acesta este unul dintre principalele avantaje ce recomandă uleiul de nucă de cocos în detrimetul altor uleiuri și grăsimi care, odată intrate în organism, circulă pe întreg fluxul sangvin înainte de a ajunge la ficat.

Orice nutriționist îți va recomanda produsele din ulei de cocos cu proprietăți absolut uimitoare pentru corpul tău și pentru o dietă alimentară.

Uleiul de cocos nu conține aditivi alimentari, conservanți, substanțe nocive sau dăunătoare sistemului imunitar. Acesta este obținut prin presare la rece și tocmai de aceea este un produs minunat în bucătărie. Îl poți folosi la pregătirea oricărui preparat și te poți bucura de el oricând, deoarece nu îngrașă, ba chiar ajută la reglarea colesterolului și la întărirea sistemului imunitar.