Stupefiant! Ce se întâmplă la doi pași de granița României. Infernul se poate dezlănțui în orice clipă

Stupefiant! Ce se întâmplă la doi pași de granița României. Infernul se poate dezlănțui în orice clipă
Stupefiant! Ce se întâmplă la doi pași de granița României. Infernul se poate dezlănțui în orice clipă
Autor:

Lumea se tranformă, iar lucrurile nu par a fi mereu în regulă, deși sunt reglemenate prin legi. Să fie însă suficient?

Reporterii agenției Reuters au poposit în Republica Macedonia de Nord, pentru a se documenta asupra unei industrii care prinde tot mai mult contur.

Unii oameni de aici, până mai ieri cultivatori de legume, au spus că n-ar fi rău să se înscrie în noul trend. Anume de a-și transforma câmpurile în plantații de canabis.

Atenție, totul în termeni legali. Pentru că așa cum arată sursa citată Macedonia de Nord a devenit, din 2016, o țară în care se poate cultiva și comercializa canabisul, dar numai în scop medicinal.

E drept că nu e singura țară pe o listă, încă scurtă, a țărilor care permit așa ceva. Precum Marea Britanie, Grecia, Thailanda sau unele state din SUA, arată portalul www.g4media.ro.

Aflăm și că de doi ani încoace autoritățile din Macedonia de Nord au emis 28 de autorizații care vizează producerea și comercializarea uleiului de canabis.

Mai sunt încă 15 firme care așteaptă, la rândul lor, să intre în posesia unui act care să le permită să treacă la treabă, în același domeniu.

Unul dintre agricultorii locali, intervievat de cei de la Reuters, a spus că investiția sa se ridică la 10 milioane de euro. Pe de-o parte, a cumpărat teren, pe de alta a achiziționat tehnologie.

El speră ca produsele sale să se ridice la standardele cerute de clienți, în așa fel încât să ajungă să exporte produsul finit.

Autoritățile de la Skopje vor, pe de-o parte, să stimuleze această activitate. De pildă, prin creșterea exportului de canabis. Evident, numai în scop medicinal.

Se consideră că noua industrie ar putea să aducă în viitor venituri care să reprezinte un procent din PIB-ul micului stat.

„Ne aşteptăm ca această industrie să genereze pînă la un procent din PIB”, a spus la un moment dat ministrul Sănătăţii, Venko Filipce.
Autoritățile știu însă și că se joacă cu focul. Legislația este foarte dură pentru cei care ar vrea să cultive cababis în alt scop, în afara celui medical.
Mai mult, plantațiile de profil sunt înconjurate de garduri din sârmă ghimpată. Aceste garduri, în mod obligatoriu, au o înălțime de patru metri.

Proprietarii terenurilor sunt obligați, în plus, să -și împânzească terenurile cu camere video. Cu o asemenea industrie nu e de joacă!

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X