Pur și simplu ești fericit. Așa ceva nu se întâmplă în fiecare zi. Emoțiile te cuprind, inima îți bate cu putere. Atenție, inima!

Un studiu recent arată că eomoțiile puternice, chiar și cele pozitive, pot să provoace probleme de natură cardiacă.

Cercetarea la care ne referim a fost publicată în revista Societatii Europene de Cardiologie ”The European Heart Journal”, arată agenția AFP, citată de portalul www.ziare.com.

În fapt, este vorba despre un sindrom numit cardiomiopatie de stres. Mai popular se spune ”inima frântă”.

Dacă inițial s-a mers pe ideea că numai emoțiile negative, despărțire sau moartea unei ființe dragi, pot provoca asemenea afecțiuni, cercetătorii au mers mai departe cu studiul lor și au ajuns la concluzia că situația e mult mai amplă.

Citește și: Vesti triste pentru fanii lui Nicole Cherry. Artista a ajuns de urgenta la SPITAL!

Au fost ținuți sub observație 485 de oameni din mai multe țări și s-a constatat că unii au dezvoltat un asemenea sindrom chiar și după un eveniment pozitiv din viața lor, dar care le provocaseră emoții deosebite.

“Am aratat că elementele declanșatoare ale TTS pot fi mai variate decât credeam.

Boala poate fi precedată și de emoții pozitive”, arată Jelena Ghadri, cadru medical la Spitalul universitar din Zurich.

La rândul său, doctorul cardiolog Christian Templin, de la aceeași instituție, în același timp coordonatorul studiului, a arătat că cercetările în acest domeniu sunt încă la început de drum. El arată că la baza unui asemenea sindrom ar trebui să stea două variante, ca și cauze ale afecțiunii, anume inima frântă, dar și inima fericită.