Studiu. Specialistii trag semnalul de alarma cu putin timp inainte de Sarbatori. Iata ce pericol va paste in pragul Craciunul.

Cercetătorii americani au examinat certificatele de deces dintre 1979 si 2004 și au descoperit că începând cu ajunul Crăciunului, timp de 2 săptămâni, se înregistrează o creștere a numărului de decese.

Printre cauzele deceselor se numără problemele de circulație, bolile respiratorii, cancerul și cauzele naturale.

Un alt studiu realizat în Marea Britanie a dezvăluit că persoanele care ajung la spital de Crăciun sunt mai predispuse să moară decât în alte zile.

Cercetătorii au analizat aproape 60 de milioane de certificate de deces

Citește și: Adevarul despre cafea! Asta schimba tot ce stiai pana ACUM

“Acest lucru nu este intAmplator”, a spus David Phillips, profesor de sociologie la Universitatea San Diego și conducătorul studiului. “Am analizat toate tipurile de cauze și, pentru aproape fiecare în parte, am descoperit o creștere a numărului de decese – în special pentru persoanele care mor repede sau ajung decedate la spital”, a completat sociologul.

Cercetătorii au analizat aproape 60 de milioane de certificate de deces și au ajuns la concluzia că de sărbători se înregistrează o creștere a numărului de morți de 3% – 9%, în funcție de grupul demografic luat în calcul, sau de 1% – 10%, în functie de cauza mortii.

Care este cauza acestui fenomen

Una din cauzele acestui fenomen ar fi supraaglomerarea saloanelor de urgență, călătoriile pe timp de iarna și abuzul de alcool. Studiul a apărut în revista de Social Science & Medicine.