Ești la volan. Evident, vrei să te însoțească muzica. În orice condiții, că ești singur sau cu alți pasageri lângă tine.

Da, dar mare atenție, arată cercetătorii, ce fel de melodii asculți.

Ei bine, s-a făcut și o asemenea cercetare la nivel global. Care e genul de melodii care pot influența în mod negativ șoferii.

Ce trebuie să evitați? Sunt acele melodii al căror ritm este alert, adică peste 120 de bătăi pe minut. Bătăi de tobe, de bași, evident.

Se dau chiar și exemple în acest sens. Melodia “Born to Run” cântattă de Bruce Springsteen sau “American Idiot”, piesă interpretată de formația Green Day.

Citește și: Este cel mai dur incident din trafic. Ce a generat scandalul

Concret, arată experții, melodiile alerte, iar acum s-au prezentat numai două exemple dintre multe altele, îi pot face pe șoferi să conducă haotic.

Ce înseamnă haotic? Vedem adesea pe șoselele din România. Sau din alte părți ale lumii. Viteze amețitoare sau depășiri periculoase.

Nu știm dacă toți acei șoferi conduc așa pentru că ascultă o anume melodie. Uneori mai sunt și alte medii care îi tulbură. Gen alcool sau droguri. Avem și noi exemple, dintre cele mai ”stridente”.