Stresul ne omoara! In cadrul unui interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, Prof. Constantin Dulcan este de parere ca stresul este cel mai mare pacat al modernitatii.

Invidia, răutatea, competiția acerbă, egoismul, orgoliul și dorința de răzbunare, la care se adaugă și stresul generat de o societate ultratehnologizată, favorizează tot soiul de boli cronice și ne scurtează viața, repetă aproape obsesiv profesorul Dumitru Constantin Dulcan, în timpul interviului cu Evenimentul zilei.

Stresul ne omoara: “Este singura noastra conditie sa supravietuim”

“Stresul, suprasolicitatea, dezorientarea, agresivitatea și violența. Modul în care ne comportăm cu semenii noștri este o emitere de gând în spațiu, în Univers. Universul captează aceste influențe benefice sau nu. Eu cred că aceste oscilații termice, vremea extremă, probabil că au împrumutat mult din oscilația comportamentului nostru uman”, spune prof. Constantin Dulcan.

Totul depinde de maniera în care noi reacționăm

Citește și: Gandirea pozitiva! Prof. Dulcan: Comportamentul meu înseamnă comportamentul lumii

“Într-o societate în care sunt foarte multe interese nu putem să evităm stresul, dar totul depinde de maniera în care noi reacționăm față de o traumă, față de un stres. Dacă spunem că toate vin și toate trec, această neimplicare față de traumă, față de stres, este singura noastră condiție să supraviețuim”, a adaugat acesta.