Strategia președintelui Klaus Iohannis de a îndrepta lucrurile. Preşedintele României Klaus Iohannis a participat la ceremonia de decorare a multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin.

Strategia președintelui Klaus Iohannis de a îndrepta lucrurile. Sportul românesc trebuie să treacă printr-un proces de modernizare, începând de la sportul de masă şi până la sportul de performanţă. Declaraţia a fost făcută astăzi de preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia în care l-a decorat pe multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în rang de Cavaler. Şeful statului a adăugat că sportivii de astăzi au nevoie de susţinerea statului pentru a obţine rezultate.

Citește și: Întâlnire Iohannis-Reuven Rivlin. Ce s-a discutat? Breaking News

„În prezent, sportivii români au nevoie nu doar de astfel de modele de performanţă, precum Ivan Patzaichin, ci au nevoie şi de susţinerea fermă şi concretă din partea statului pentru a putea obţine rezultate. Din păcate, guvernanţii de până acum nu au aşezat sportul pe lista priorităţilor naţionale, dar nu intenţionăm să rămânem în urmă, ci va trebui să îndreptăm lucrurile şi în acest domeniu. Aştept un plan concret cât mai curând şi sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a spus președintele ales de români.