Strategia lui Ludovic Orban și planul ascuns al PNL. Premierul desemnat a luat decizii de ultim moment cu privire la programul de guvernare.

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat, astăzi, că va depune în parlament, pentru votul de învestitură, aceeaşi listă de miniştri din cabinetul anterior. El a spus că programul de guvernare a suferit mici modificări, fiind adăugate o serie de obiective.

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunțat că lista miniștrilor rămâne neschimbată, în timp ce programul de guvernare a fost ajustat. S-a dat un vot în unanimitate de către conducerea PNL, urmând ca în scurt timp documentele să fie depuse la birourile permanente ale parlamentului.

Strategia lui Ludovic Orban: În ceea ce privește programul de guvernare, am scos…

Citește și: Ludovic Orban, la Gala Women în Economy 2020: „Cred foarte mult că România are o şansă enormă...”

„Sunt mulțumit de activitatea fiecărui ministru, sunt oameni competenți și, ca atare, echipa guvernamentală este propusă în aceeași componență. În ceea ce privește programul de guvernare, am scos din programul de guvernare acele obiective care au fost atinse și am mai adăugat câteva obiective, atât în zona fondurilor europene, cât și în zona lucrărilor publice, dezvoltării regionale și administrației, în zona de afaceri interne, obiective care sunt ca un supliment față de obiectivele care existau în programul de guvernare anterior”, a anunțat Ludovic Orban.

Mai mult, politicianul a mai spus că PNL va pregăti o strategie şi pentru cazul în care PSD intenționează să boicoteze ședințele de birou permanent și ședințele de plen. Prim-ministrul desemnat a amintit că obiectivul rămâne declanșarea alegerilor anticipate și, în acest sens, va continua discuțiile cu partidele, cu excepția PSD, pentru atingerea acestei ținte.

De altfel, Orban a criticat intenția PSD de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la desemnarea sa în funcţia de premier, apreciind că social-democraţii se tem, de altfel, de anticipate. Peste aproximativ o jumătate de oră va începe şi la PSD o şedinţă, şedinţă Comitetului Executiv, în cadrul căreia va fi stabilită strategia politică pentru perioada imediat următoare, inclusiv depunerea unei sesizări la CCR cu privire la un posibil conflict juridic constituțional.