Știre-bombă în lumea modei. Cariera unui creator celebru a ajuns la final

Știre-bombă în lumea modei. Cariera celebrul designer Jean-Paul Gaultier, numit și “copilul teribil al modei franceze”, a ajuns la final. Retragerea din lumea modei se va încheia cu prezentarea colecţiei haute couture programată pe 22 ianuarie, la Paris. Va fi ultima din cariera sa de 50 de ani, dar şi-a asigurat fanii că se va îndrepta spre alte proiecte creative, potrivit The Guardian.

Brandul de modă haute couture și parfumuri va continua să existe. Creatorul renunță doar la a mai crea haine. Anunțul a fost făcut într-un clip publicat vineri pe contul său de pe platforma de micro-blogging Twitter.

Mai jos relatăm ultimul mesajul al lui Jean-Paul Gaultier:

Citește și: Cătălin Botezatu a renunțat la cel mai mare vis. Adevărul din spatele acestei decizii

“Bună! Sunt Jean-Paul Gaultier. Te invit să sărbătorim împlinirea a 50 de ani de carieră în modă a mea la Theatre du Chatelet, pe 22 ianuarie”, spune Gaultier, unul dintre cei mai importanţi creatori care activează în industria de modă franceză.

Știre-bombă în lumea modei! Vii? Va fi o adevărată petrecere, cu mulți prieteni…

„Vii? Va fi o adevărată petrecere, cu mulți prieteni, vom sărbători până foarte, foarte târziu. Și acum îți dau un pont, va fi ultima mea defilare haute couture. Ultimul meu show Gaultier la Paris. Trebuie să vii. Nu poți rata acest lucru. Dar, fii atent, Gaultier Paris va continua, linia haute couture va continua. Am un nou concept. Îți voi vorbi mai încolo despre acest lucru. Îți voi spune toate micile secrete. Dar va continua. Te pup! Vă pup!”, mai spune celebrul designer.

Jean-Paul Gaultier s-a născut pe 24 aprilie 1952, în Arcueil, Franța.  Renumitul creator nu a luat niciodată lecţii de design vestimentar, însă schiţele pe care le trimite mai multor creatori faimoşi încă de la o vârstă fragedă l-au dus pe cele mai înalte culmi în lumea modei.

Impresionat de talentul lui, Pierre Cardin  l-a angajat ca asistent personal în anul 1970. Apoi, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel, în 1971, şi cu Jean Patou, în anul următor, citează Mediafax.

“Băiatul rău” din moda franceză

Jean-Paul Gaultier, cel care a fost considerat de altfel, mult timp, “băiatul rău” din moda franceză, şi-a lansat prima colecţie individuală în anul 1976, iar creaţiile extravagante purtau amprenta anilor ’80.

De-a lungul carierei, Jean-Paul Gaultier a creat costume pentru Madonna, Marilyn Manson, Kylie Minogue, dar şi pentru filmul “Al cincilea element”, regizat de Luc Besson. Gaultier este cunoscut şi pentru o celebră linie de parfumuri. În anul 1993 a fost lansat primul său parfum, intitulat Classique, iar parfumul Le Male a ajuns să fie nr. 1 în Europa.