In ziua in care Stefan Banica ar fi implinit 86 de ani, fiul sau, Stefan Banica Jr., a transmis un mesaj emotionant.

„Astăzi e o zi specială, cu o încărcătură emoțională aparte, pentru că într-o zi de 11 noiembrie, în anul 1933, s-a născut tatăl meu, marele actor ȘTEFAN BĂNICĂ”, a scris Ștefan Bănică Jr. pe contul de socializare.

Invitat in cadrul emisiunii ‘De-a v-ati ascunselea’, Stefan Banica Jr. si-a amintit cu nostalgie un moment din copilaria sa, cand a mers sa il vada pe tatal sau in piesa ‘O scrisoare pierduta’, de la Teatrul Toni Bulandra. In celebra piesa de teatru, Stefan Banica interpreta rolul lui Ghita Pristanda.

Citește și:

„Aveam cinci ani şi mi-am dorit mult să merg la premiera celebrei piese O scrisoare pierdută, eram în primul rând cu mama mea. Tata, care îl juca pe Ghiţă Pristanda, avea o sabie şi eu o întrebam: ”Când scoate sabia? Când scoate sabia?”.

Atunci nu ştiam că iau parte la o premieră care va intra în istoria teatrului românesc. Tata m-a ridicat şi m-a pus lângă toţi actorii mari: Petrică Gheorghiu, Dem Rădulescu, Toma Caragiu, Rodica Tapalagă, Mircea Diaconu.

Eu am început pe scena Teatrului Bulandra, unde în urmă cu atâţia ani am păşit prima dată”, a povestit Stefan Banica Junior, conform Antena 3.