Sunt țări din Africa, Asia și, atenție, Europa, unde acest flagel se menține la cote ridicate, în comparație cu alte regiuni ale lumii.

Judecând după statisticile oficiale, o dată la 40 de secunde o persoană își ia viața. Este o viziune la nivel global despre acest ”cancer” al societății actuale.

OMS a dat publicității un raport pe această temă, în condițiile în care 10 septembrie a fost declarată Ziua mondială de prevenire a suicidului.

E drept, arată sursa citată, că între 2010 și 2016 rata sinuciderilor a scăzut cu 9,8%, la nivel planetar. În țări din regiunea Pacificului s-au înregistrat diminuări și mai consistente ale sinuciderilor, cu un prag de aproape 20% mai mic față de ce se înregistra anterior lui 2010.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

În schimb, atrage atenția OMS, cifrele sunt alarmante în privința Africii, Asiei și Europei. În aceste regiuni numărul sinuciderilor este mai mare față de alte zone ale globului.

La ora actuală, cea mai mare rată a sinuciderilor e înregistrată în Guyana. Pe locul secund se află Rusia.

Alte state unde fenomenul rămâne grav sunt Lituania, Uganda, Coreea de Sud, India, Japonia, Sri Lanka.

Observați că între aceste sunt și state cu un PIB ridicat, precum Japonia sau Coreea de Sud. Concluzia e că situația e mult mai profundă, în motivațiile unui asemenea gest, și nu ține doar de nivelul de trai.