Starea pârtiilor din România. Unde se poate schia. În acest sfârşit de săptămână mulți români se îndreaptă spre pârtiile de la Şuior şi Cavnic din Maramureş. Condiţiile de schi din acea zonă sunt foarte bune.  Instalaţiile de zăpadă artificială au funcţionat fără oprire.

Starea pârtiilor din România. Chiar dacă nu a nins, pe pârtiile din Maramureș se schiază în condiții foarte bune. Temperatura scăzută a ajutat la menținerea stratului de zăpadă artificială. Astfel că, pe suprafețele schiabile, grosimea zăpezii este între 30 și 40 de cm la Şuior, între 40 și 50 de cm la Cavnic și sunt bine nivelate seară de seară, iar instalațiile pe cablu și de iluminat funcționează până la ora 21:00.

Citește și: Terifiant. Dispariții neelucidate până în ziua de azi. Unde se află ”poarta spre Iad!

Atât în stațiunea Şuior, cât și la Cavnic locurile de cazare din hoteluri și cabane sunt ocupate la capacitate maximă de turiști din diferite județe ale țării, dar și turiști veniți din Ungaria.

În alte staţiuni însă nu au fost suficiente instalaţiile de zăpadă artificială, iar proprietarii de pensiuni sunt trişti. Pe Muntele Mic, din sud-vestul ţării, sezonul de schi este aproape mort. Aşa că nici turişti nu prea sunt în staţiunea considerată perla Banatului, spune Romeo Dunca, unul dintre proprietarii de pensiuni din zona:

„Sezonul e foarte prost, în sensul că nu avem zăpadă naturală destulă. E frumos, dar nu avem zăpadă. În consecinţă, plângem şi aşteptăm să vină ninsorile. Aşa iarnă nu am mai avut. Noi am deschis câteva zile, a fost deschis, dar s-a încălzit un pic şi, nefiind zăpadă naturală suficientă, n-am mai putut să schiem”, a spus Romeo Dunca, potrivit RRA.

Citește și:

Situaţia este diferită pe Semenic, unde iubitorii de schi au toate pârtiile acoperite cu zapadă naturală sau artificială.