Pantofii pe care îi purtăm spun mai multe despre trăsăturile noastre decât credem, arată un studiu efectuat recent de psihologii de la Universitatea americană din Kansas.
Oamenii de știință au cooptat 63 de studenți care au fost puși să analizeze 208 perechi de pantofi aparținând voluntarilor care au participat la experiment și cărora, în prealabil, li s-a întocmit o fișă de personalitate.
Rezultatele cercetării arată că 90% din trăsăturile unei persoane sunt dezvăluite de pantofii pe care îi poartă, informează Huffington Post.
Fără să vadă și chipul celor care îi poartă, studenților li s-a cerut să ghicească vârstă, sexul, statutul social și chestiuni legate de caracter doar privind cele 208 fotografii cu pantofii din picioarele voluntarilor.
Femeile calme poartă pantofi cu toc
Astfel, psihologii de la Universitatea din Kansas au putut stabilit că pantofii comozi și funcționali aparțin, de regulă, oamenilor plăcuți și simpatici.
Femeile care preferă botinele tind să fie mai agresive, în timp ce pantofii cu toc înalt, aparent incomozi, sunt purtați de cele a căror principală trăsătură de caracter este calmul.

 Continuarea pe Lyla.ro