Specialistii avertizeaza! Exista o serie de lucruri pe care nu trebuie sa le faci vreodata animalului tau de companie.

Stăpânii dedicaţi de câini sunt, de cele mai multe ori, oameni minunaţi. Însă, uneori, chiar şi cei mai atenţi părinţi de animale, fac lucruri care nu sunt spre binele patrupezilor.

Specialistii avertizeaza: Lucruri pe care stapanii nu trebuie sa le faca

Iată, mai jos, câteva lucruri de care mobilepet.ro le recomandă proprietarilor de căței să ţină cont şi pe care să nu le facă niciodată, atunci când vine vorba despre animalul lor de companie.

Nu îţi lasă câinele singur în maşină!

Citește și: Partide de AMOR in fata animalului de companie? Iata ce spun specialistii

Chiar dacă afară nu este caniculă, în maşină se poate instala rapid efectul de seră, iar câinele poate să se supraîncălzească. Acest lucru dăunează foarte tare organimului sau şi îi poate provoca inclusiv moartea.

Câinii nu pot transpiră, aşa cum fac oamenii, iar căldură din corpul lor se disipează în mod diferit, de aceea, dacă se află în imposibilitatea de a-şi răcori corpul, pot suferi chiar şi de accidente vasculare.

Nu îţi ţine câinele în lanţ

Este adevărat, toţi câinii trebuie să aibă acces la exterior, însă, niciun câine nu trebuie să fie obligat să îşi trăiască viaţă în lanţ. Câinii au nevoie de interacţiune cu oamenii şi stimulare permanentă, iar limitarea libertăţii prin păstrarea lor în lanţ, poate fi extrem de dăunătoare pentru sănătatea animalului şi capacitatea să de a socializa corect cu oamenii şi alte animale.

Citeste continuarea pe AnimalZOO.