Specialistii au spus ADEVARUL! Aceste sunt cele mei sanatoase FRUCTE ale verii. Au o multime de beneficii si trebuie sa le consumi des!

Vara este anotimpul în care este ideal să ne îngrijim sănătatea prin asigurarea unei alimentații optime. Specialiștii spun că, de asemenea, vara este sezonul în care petrecem mult timp în aer liber și sunt expuși riscului de deshidratare.

În lipsa unei alimentații adecvate există și riscul pentru apariția unor deficiențe sau carențe de vitamine și minerale care sunt specifice acestui sezon. De aceea, este esențial să ai grijă la ce mănânci și cât mănânci. Nutriționiștii susțin că pepenele roșu și cireșele aduc o mulțime de beneficii și ar trebuie să le consumi cu regularitate.

Citește și: Partide de AMOR in fata animalului de companie? Iata ce spun specialistii

Pepenele roșu este unul din fructele vedetă ale verii. El este adorat de cei mici dar și de adulți. Important de menționat este faptul că acesta este plin de nutrienți esențiali care aduc beneficii sănătății. Aceștia au peste 90% apă și sunt plini de electroliți, ceea ce îi face aliați de nădejde împotriva deshidratării. În plus, are foarte puține calorii, aproximativ 30 de calorii la 100 de grame de fruct. De aceea și sunt buni pentru doamnele care vor să slăbească sau să piardă kilograme.

Pepenele roșu este și o sursă excelentă de vitamine. Are vitamina A, care are o serie de proprietăți antioxidante și ajută la menținerea în stare optimă a vederii. De asemenea, are un rol important în păstrarea pielii sănătoase. Are și vitamina C care contribuie la dezvoltarea rezistenței împotriva infecțiilor și care luptă cu radicalii liberi. Conține și vitamina B6 care contribuie la buna funcționare a creierului și care ajută la producerea de anticorpi.

Citeste continuarea AICI.