Spania a declarat starea de urgenta climatică. Ce măsuri urgente au luat

Guvernul spaniol a declarat starea de urgenţă climatică. Măsura a fost luată pentru a face faţă gravelor consecinţe ale încălzirii globale. Acestea sunt: creşterea temperaturii cu aproape două grade în ultimul deceniu, ridicarea nivelului mării şi riscul de transformare în deşert a 70 la sută din teritoriul Spaniei.

Pentru a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius și a diminua efectele schimbării climatice este nevoie de luarea unor măsuri urgente. În acest sens, guvernul spaniol a adoptat o declarație privind starea de urgență climatică.

Citește și: Spania a ajuns la disperare. Coronavirusul a băgat spaima în ei

Ministrul tranziției ecologice, vicepremierul Teresa Ribera, a explicat de ce va lua o măsură radicală.

Spania a declarat starea de urgenta climatică. Guvernul dorește să impună stabilirea unei zone fără dioxid de carbon

„Dacă nu facem asta, este un pas enorm înapoi pentru societate extrem de costisitor, din punct de vedere economic și al mediului. Între obiectivele legii pentru schimbarea climatică ce urmează să fie trimisă în Parlament se află sistemul energetic sută la sută renovabil în următorii 30 de ani, dar și un parc de autoturisme și autovehicule comerciale nepoluante. Guvernul dorește să impună stabilirea unei zone fără dioxid de carbon în fiecare localitate cu peste 50.000 de locuitori. În Spania, domeniul transportului este responsabil de 27% din totalul emisiilor de dioxid de carbon”, a concis Teresa Ribera, potrivit RRA.