Sorina Pintea a reactionat in scandalul momentului! Ministrul Sanatatii a oferit noi lamuriri in scandalul cu fondatoarele ‘Daruieste Viata’.

”Pentru a dota un spital, e nevoie de o solicitare din partea acelui spital, o solicitare, o estimare. S-a spus că noi nu vrem să dăm bani pentru aparatură. Am dat un RMN peste care plouă în acest moment. De doi ani! Este montat, a fost montat după foarte multă vreme. Nu acuz pe nimeni, a fost o situație pe care trebuie s-o reglăm. Dar trebuie să vedem ce facem.

Spitalul a solicitat investiții de 15 milioane de lei, anul acesta. Au fost aprobate 6,8 milioane, inclusiv un computer tomograf. Încă nu avem facturile. Adică din 6,8 milioane, s-au cheltuit 200.000. Am întrebat dacă banii sunt pentru aparatură inclusiv în zona nouă. (…) Și au spus: sigur, o parte din aparatură o vom putea folosi și-n spitalul nou. La care eu am replicat: nu cred că 15 milioane de lei ajung pentru un spital nou, cred că e nevoie de o sumă mai mare. Dacă vreți ca Ministerul să contribuie, e nevoie de o Hotărâre de Guvern peste 30 de milioane de lei. Dar, hai să ne mișcăm! Discuția am început-o în urmă cu două luni, telefonic, cu managerul, când l-am rugat să-mi trimită estimări pentru că lucrăm la buget și aș vrea să ajut. N-am ieșit în spațiul public niciodată să mă disculp. Și soțul meu a fost printre cei care au donat, pentru că cred în continuare în această inițiativă. N-am niciun motiv să fac plângeri, dacă lucrurile sunt corecte, dar când trebuie să finanțez o investiție care nu e proprietatea spitalului, am dreptul să cer niște date. Pur și simplu s-au cerut date care se prelucrează la direcția economică” a spus Sorina Pintea, in cadrul unei conferinte de presa.