Reacția fostului ministru al Sănătății vine după ce azi dimineață premierul Ludovic Orban spusese că nu sunt bani pentru a acoperi, până la finele anului, necesitățile din sistemul de sănătate, atât pentru salarii, cât și pentru programele naționale de sănătate.

Sorina Pintea a reacționat imediat și a declarat telefonic, la Antena 3, că situația e cu totul alta, consemnează portalul www.dcnews.ro.

„Sistemul de sănătate are o particularitate, în sensul că banii din sistemul de sănătate nu asigură doar plata salariilor. Asigură plata programelor naționale de sănătate, plata medicilor de familie.

Citește și:

Rectificarea este un proces firesc, pentru că bugetul anual este unul estimativ. Să ne aducem aminte că au fost introduse noi molecule, au fost create noi programe de sănătate, au intrat noi pacienți în programele de sănătate.

De aceea, în fiecare an, rectificarea echilibrează aceste sume.

Să ne aducem aminte că anul trecut a fost la fel, acum zece ani a fost la fel.

Din păcate, criza politică a blocat ceea ce trebuia să se întâmple firesc. Și eu sper că acest Guvern și domnul Orban sunt conștienți de faptul că sistemul de sănătate nu are cifre și sume fixe, pentru că oamenii se îmbolnăvesc”, a declarat Sorina Pintea.

Citește și:

Aceasta consideră că ceea ce a spus azi Orban este departe de adevăr, chiar hazardat.

„Este o declarație hazardată. Nu este cazul să inducem panică în sistem, pentru că acest lucru se întâmplă de ani de zile deoarece nu există o predictibilitate cu privire la câțiva bolnavi avem în plus în fiecare an sau câte molecule noi se vor introduce.

Este o situație care va fi reglată prin rectificarea bugetară”, a conchis fostul ministru.