Sondaj dezastruos pentru Harry şi Meghan realizat în rândul canadienilor. Nepotul Reginei Elisabeta a II-a şi soţia sa au decis să petreacă mai mult timp în Canada, după ce au anunțat că nu mai vor să-și îndeplinească atribuțiile din Casa Regală.

Elisabeta a II-a este regina a şaisprezece state suverane din Commonwealth, organizaţie din care face parte şi Canada. Săptămâna trecută, ducii de Sussex au zguduit temelia monarhiei britanice anunţându-şi „demisia” din Casa Regală şi spunând că îşi vor petrece timpul între Marea Britanie şi America de Nord, cel mai probabil în Canada.

Citește și: Un nou scandal zguduie Casa Regală. Tronul Reginei Elisabeta se clatină?

Un sondaj realizat de Institutul Angus Reid arată că cei mai mulţi dintre canadieni nu doresc să plătească cheltuielile de şedere în ţara lor a ducilor de Sussex, prinţul Harry şi Meghan Markle, inclusiv cele privind securitatea cuplului princiar.

Trei sferturi dintre canadieni nu acceptă ca finanţele publice să suporte costul şederii în ţara lor a ducilor de Sussex, prinţul Harry şi Meghan Markle.

Sondajul dezastruos realizat între 13 şi 14 ianuarie pe un eşantion de 1.154 de persoane, arată că 66% dintre canadieni consideră Casa Windsor „prea puţin relevantă”. În timp ce 45% dintre aceştia sunt de părere că ţara lor nu ar trebui să fie pe viitor o monarhie constituţională.

Referitor la prinţul Harry şi Meghan Markle, cercetarea arată că aproape trei sferturi dintre canadieni (73%) nu acceptă ca finanţele publice să suporte costul şederii în ţara lor a nepotului reginei Elisabeta a II-a şi a soţiei sale. Doar 3% dintre cei chestionaţi şi-au exprimat sprijinul pentru ca ţara să susţină toate costurile de şedere a cuplului princiar, în timp ce 19% au declarat că ar fi de acord să fie plătite doar unele cheltuieli, transmite agerpres.ro.

 

„Demisia” din Casa Regală a Ducilor de Sussex a intervenit după ce prinţul Harry şi Meghan şi-au încheiat cele şase săptămâni de vacanţă în Canada împreună cu fiul lor, Archie, într-o reşedinţă în valoare de 14 milioane de dolari, situată pe o insulă din Vancouver.
Deşi fosta actriţă are cetăţenia americană, înainte de căsătoria cu Harry, ea a petrecut mult timp în Canada pe platourile de filmare din Toronto ale serialului „Suits”.

La rândul său, prinţul Harry a vizitat Canada în numeroase ocazii, mai ales că Toronto a fost, în 2017, gazda Jocurilor Invictus, o competiţie sportivă creată de ducele de Sussex pentru veteranii de război cu dizabilităţi fizice.

Chiar dacă nu vor mai primi bani dela Casa Regală și nici nu vor beneficia de fonduri de la statul Canadian, ducii de Sussex nu vor duce lipsă de bani, aceștia având propriile lor averi.