Șoc la Palat. Prinţul Harry și Meghan Markel au luat o decizie radicală in ciuda pierderilor financiare pe care urmează să le aibă, conform jurnaliștilor de la Daily Mail. Decizia cuplului format din Meghan Markel şi Prinţul Harry de a renunța la statul de de membri proeminenţi ai familiei regale britanice, preferând varianta unei „independențe financiare” în Canada, i-ar putea costa pe cei doi nu mai puțin de 2 milioane de lire sterline.

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, au anunţat că vor să iasă din prim-planul familiei regale britanice şi să renunţe la mare parte din îndatoririle lor. Ei încearcă, în acelaşi timp, să devină independenţi din punct de vedere financiar faţă de Casa Regală. Familia regală britanică este afectată şi dezamăgită de decizia celor doi.

Citește și: Botezatu, reacție dură după ce Bianca Drăgușanu a anunțat divorțul: „E mai bine așa”

Casa Regală s-a declarat afectată de decizia prințului Harry și a soției sale, Meghan, de a face un pas în spate, lăsând să se înțeleagă că anunțul lor a fost făcut fără ca alţi membri ai familiei să fie consultați. Surse din Palatul Buckingham au precizat pentru presa locală că Regina Elisabeta a II-a este foarte dezamăgită de această decizie. Ducele și ducesa de Sussex intenționează să devină independenţi din punct de vedere financiar și să petreacă mai mult timp în America de Nord, continuând însă să onoreze îndatoririle pe care le au față de Regină, Commonwealth și față de organizațiile caritabile în care sunt implicați. Chiar dacă momentul acestui anunț a luat prin surprindere Casa Regală a Marii Britanii, semnale privind o posibilă ruptură au apărut de mai multă vreme. După căsătoria cu Meghan Markle, relația prințului Harry cu fratele său mai mare, William, s-a răcit considerabil, cele două familii alegând să meargă pe drumuri separate, în ceea ce privește activitățile lor caritabile. De asemenea, prințul Harry a declarat în trecut că soția sa a devenit una dintre cele mai recente victime ale tabloidelor britanice și că nu va accepta să se repete situația care a dus la moartea mamei sale, prințesa Diana.