Slujba sfinţirii apei de sărbătoarea Bobotezei la Catedralei Patriahale din Bucureşti

În faţa Catedralei Patriahale din Bucureşti este în plină desfăşurare slujba sfinţirii apei de sărbătoarea Bobotezei.

Creștinii, care au venit încă de dimineață la Catedrala Patriarhală, au asistat la slujba Liturghiei, oficiată de Patriarhul Daniel, împreună cu Episcopi-Vicari Patriarhali Varlaam, Ploieșteanul și Ieronim Sinaitul.

24 de butoaie cu apă și o cruce împodobită cu flori

Înalții ierarhi oficiază acum împreună slujba sfințirii apei pe esplanada dintre Catedrală și reședința patriarhală, acolo unde au fost pregătite încă de aseară 24 de butoaie cu apă și o cruce împodobită cu flori.

Sute de credincioși s-au așezat la rând pentru a primi Agheasma Mare

Citește și: Ce NU au voie sa faca barbatii de Dragobete! Le va merge prost tot anul

Tradiția era ca această cruce să fie făcută din gheață, dar acest început de an a fost atât de cald încât s-a renunțat la acest obicei. Încă din timpul Liturghiei sute de credincioși s-au așezat la rând pentru a primi Agheasma Mare, sfințită acum de părintele Patriarh Daniel, care rostește în aceste momente predica sa, o apă cu care, potrivit tradiției, se sfințește întreaga creație.

De aceea, în aceste zile, preoții merg din casă în casă, aducând binecuvântarea lui Hristos în toate gospodăriile, sfinţind cu Agheasmă Mare nu numai pe creștini, ci și acareturile și ogoarele lor.