}

SLĂBEȘTI ţinând POST? Uite câteva SECRETE știute de puțini oameni pentru o SILUETĂ perfectă

SLĂBEȘTI ţinând POST? Uite câteva SECRETE știute de puțini oameni pentru o SILUETĂ perfectă
SLĂBEȘTI ţinând POST? Uite câteva SECRETE știute de puțini oameni pentru o SILUETĂ perfectă
Autor:

Slăbeşte ţinând post? Întradevăr, postul are un rol important în viața credincioșilor, te ajută să te echilibrezi sufleteşte şi să îţi găseşti pacea interioară şi te poate scăpa de surplusul de kilograme acumulate în cursul anului.

În afară de purificarea sufletului, oamenii se gândesc la perioada postului ca la o ocazie perfectă pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate peste iarnă. Însă renunţarea la lactate şi la carne nu garantează automat şi pierderea în greutate, conform adevarul.ro.

Pâinea trebuie consumată cu moderaţie deoarece ouăle şi lactatele au fost excluse de la micul dejun, avem tendinţa să le suplinim cu mai multă pâine, combinată cu zacuscă, salată de vinete sau pateuri vegetale. Însă pâinea albă, consumată fără măsură, are aport energetic mare – la fel şi pastele din făină albă sau orezul. Aceste produse se pot înlocui cu produse similare, preparate din făină integrală – pe care le consumi, desigur, cu măsură. Limitează-te la 1-2 porţii de paste pe săptămână şi la 2-3 felii de pâine pe zi.

Specialițtii în nutriție spun că legumele sunt cele mai bune ingrediente în zilele de post. Asta nu înseamnă că poţi să le găteşti oricum şi să le mănânci în orice cantitate vrei. Cartofii sunt bogaţi în calorii, mai ales atunci când sunt prăjiţi, şi trebuie consumaţi rar.

Dacă vrei să elimini kilograme acumulate în cursul anului, ar trebui să elimini complet prăjelile din alimentaţia ta şi să le înlocuieşti cu mâncăruri fierte sau preparate la cuptor.

Poţi alege lintea, fasolea, ciupercile şi guliile. Dă prioritate supelor, ciorbelor răcoritoare şi săţioase. Profită de vedeţurile de sezon: ceapă verde, urzici, spanac, ştevie, lobodă. Cât timp țineți post, nu trebuie să uitați de fructe, cele uşor acrişoare sunt mai recomandate, deoarece au în componenţa lor mai puţină fructoză.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X