Slabesti instant! Exista un aliment banal care iti taie pofta de mancare cat ai clipi. Cu siguranta nu te asteptai la asta.

Nu trebuie să te abții de la desert nici atunci când vrei să slăbești, dacă alegi ceva sănătos.

Slabesti instant: E unul dintre cele mai sănătoase deserturi

Experții spun că ciocolata neagră (cu minim 75% cacao) e unul dintre cele mai sănătoase deserturi și poate să prevină diabetul și obezitatea.

Studiile au arătat că ciocolata neagră este bogată în flavonoizi, niște antioxidanți sănătoși care îmbunătățesc sănătatea sistemului cardiovascular.

Citește și: Atentie! Aliment INTERZIS pentru caini. Este o capcana mortala!

Flavonoizii sunt compuși care se găsesc în mod natural în alimente fructe si legume însă cei din cacao conțin un amestec unic de nutrienți care se găsesc numai în boabele de cacao.

„Flavonoizii din ciocolată sunt polimeri lungi, cu multiple proprietăți benefice (catechine și epicatechine), care au puterea de a chela (a aduna) ionii metalici din organism. Conținutul în substanțe benefice (flavonoizi, fenoli etc.) este foarte mare în ciocolata neagră și foarte mic în ciocolata cu lapte”, a explicat dr. Ciprian Constantin, șeful Departamentului de Diabet și Nutriție din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”.

Potrivit acestuia, beneficiile actuale ale consumului de ciocolată constau în stoparea oxidării LDL-colesterolului, în vasodilatație, creșterea HDL-colesterolului, scăderea trigliceridelor. De asemenea, consumul de ciocolată are acțiune antihistaminică și scade incidența bolilor neurodegenerative.

Dr. Will Clowe, cercetător în neuroștiințe și autorul cărții ”Eat Chocolate Lose Weight” (Mănâncă ciocolată să slăbești”), este de părere că ciocolata ne face să mâncăm mai puțin și studiile care au inclus mii de persoane au demonstrat acaeastă teorie.

”Cantitatea de mâncare consumată zilnic scade cu aproximativ o treime dacă mâncăm ciocolată”, spune dr. Clowe, potrivit DoctorulZilei.