Situaţie îngrijorătoare a copiilor din Vaslui ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Situația copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate nu este de invidiat. Îngrijorător este şi faptul că numărul lor crește constant, mai ales în județele mai sărace.

Aproape 4.000 de copii din județul Vaslui au cel puțin un părinte plecat la muncă peste hotare, arată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. DGASPCV  scoate în evidență și faptul că alți 400 de micuţi au ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Situația este una îngrijorătoare, atât pentru copiii, cât și pentru părinții plecați departe, spun psihologii.
Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, a pferit o declarație pentru RRA:

Citește și: Elevii care au fost cu autocarul la Venetia s-au intors acasa

Şi cei care rămân acasă suferă, se gândesc intens la ce viață duc cei din străinătate, cât de mult muncesc ei pentru a le asigura traiul de pe o zi pe alta. Toți acești factori determină apariția tulburărilor psihice.

Vasluienii cred că situația economică din județ este cea care determină acestă plecări masive peste hotare.

E greu singur, unul, și nu-s ambii părinți lângă copii.
Le e dor, dar dacă n-au de lucru aici… Nu vedeţi ce şomaj este?

au declarat locuitori ai Județul Vaslui, văzând o situaţie îngrijorătoare a copiilor a căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.

La nivelul  județului Vaslui, din datele autorităților, rezultă că cel puțin 30.000 de vasluieni sunt în prezent plecați la muncă peste hotare. Vasluiul fiind unul dintre județele cu cele mai multe persoane plecate la muncă pentru un trai mai bun. Însă numărul lor ar putea fi și mai mare, căci nu există o evidență oficială corectă a celor care aleg să muncească peste granițele țării.