Situația pârtiilor din România de Crăciun. Mulţi români îşi petrec sărbătorile de iarnă la munte. Deşi nu a prea nins, unele pârtii de schi sunt deschise. Aceasta şi datorită instalaţiilor de zăpadă artificială.

În ultimii ani, s-au făcut investiţii şi în instalaţiile de transport pe cablu, aşa că a crescut numărul de kilometri pe care se poate schia.

Aproape 350 de pârtii de schi omologate

Aproape 350 de pârtii omologate, cu o lungime de peste 160 de kilometri – aceasta este situația pârtiilor din România. Schiorii spun însă că îi deranjează mai mult faptul că acestea sunt în general scurte și nu sunt conectate între ele.

Citește și: Pepe, prima reactie dupa ce Oana Zavoranu l-a cautat: "Nu ma leg la cap"

Schiorii consacrați califică drept excelente pistele din Poiana Brașov, de la Câmpulung Moldovenesc, Sinaia și Vatra Dornei. Ei iau în calcul mai ales dificultatea, nu doar lungimea. Condițiile de schi sunt la cote înalte și în celelalte stațiuni de pe Valea Prahovei, Azuga Bușteni sau Predeal.

Nu trebuie uitată o pârtie cu tradiție, Păltiniș de la Sibiu, sau unele mai noi, Straja din Hunedoara sau Transalpina din Vâlcea. La Gura Humorului, ziua de schi se poate termina cu plimbări în natură, descoperind ospitalitatea moldovenilor; în Ardeal, la Arieșeni, în Maramureș sau în Harghita, în această ultimă zonă din centrul României, cunoscută drept polul frigului, zăpada rezistând uneori până în luna martie

Vezi aici detalii despre partiile de schi