evzmonden.ro Web analytics

Simplu si usor! Trucuri UTILE care iti ajuta PARUL sa creasca mai REPEDE si mai SANATOS

Simplu si usor! Trucuri UTILE care iti ajuta PARUL sa creasca mai REPEDE si mai SANATOS
Simplu si usor! Trucuri UTILE care iti ajuta PARUL sa creasca mai REPEDE si mai SANATOS

Firul de păr creşte cu aproximativ 0,4 mm pe zi, adică 1-2 cm pe lună. Întrucât “comunică” prin rădăcină cu sistemele circulator şi cel nervos, creşterea şi sănătatea lui este influenţată de dietă, hormoni, medicamente şi de produse destinate îngrijirii.

“Pentru a avea un păr sănătos, este bine să mâncăm zilnic cantităţi cât mai mari de fructe şi de legume întrucât conţin substanţe cu rol antioxidant. Vitaminele esenţiale pentru o creştere normală a firului de păr sunt vitaminele din grupul B, acidul folic, vitaminele A şi E”, explică Ştefan Ionuţ, consultant în nutriţie.

Aplicați șampon de două ori

“Şamponul se aplică întotdeauna în palmă, o cantitate nu foate mare, ne frecăm mâinile şi apoi aplicăm pe scalp, nu pe capetele firelor, altfel riscăm să uscăm şi să fragilizăm firele de păr. De regulă, este nevoie să ne spălăm de două ori: prima şamponare îndepărtează sebumul şi impurităţile, a doua tratează firul”, explică dr. Oana Clătici, medic dermato-venerolog.

Nu vă spălați părul în fiecare zi

“Recomandat este să ne spălăm de două-trei ori pe săptămână pe cap, nu zilnic, cu un şampon adecvat. Spălarea zilnică poate stimula producţia de sebum şi astfel intraţi într-un cerc vicios: deşi vă spălaţi părul des, se îngraşă repede sau aveţi mătreaţă”, atenţionează medicul. Dacă aveţi părul foarte gras, este bine să mergeţi la un dermatolog, care, după ce exclude alte afecţiuni, recomandă un şampon special.

Fără schimbări radicale

Uscaţi-vă părul natural, fără feohn sau placă, pentru că temperaturile ridicate distrug celulele din cuticula firului. Folosiţi un prosop gros, până se absoarbe apa, dar nu “zbiciţi” părul.

“Nu exageraţi cu vopsirea lui, nu faceţi schimbări radicale de culoare şi nu vă faceţi permanent la scurt timp după ce v-aţi vopsit, pentru că părul sigur se va degrada. Alegeţi vopsele fără amoniac”, recomandă dermatologul Clătic

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X