Simona Gherghe este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV din Romania! Daca in prezent poate fi considerata o femeie extrem de atragatoare, nu putem spune acelasi lucru despre perioada in care vedeta era eleva la liceu. Imaginea cu ea este UNICA!

„Eram in clasa a X a cand am dat prima data ochii cu lumea civilizatata, intr-o infratire intre doua licee. Aveam sa merg intr-un mic sat din Normandia, la o familie de francezi care aveau o fata de varsta mea. Asa am ajuns acasa la Alexandra. Era prin ’93, in vacanta de Paste. A fost o experienta incredibila pentru mine, copil crescut in comunism, care avea sa vada si sa simta ce inseamna Occidentul.

Citește și: Simona Gherghe, reacție după ce s-a propus închiderea şcolilor: "Mi se pare total lipsită de responsabilitate"

Tot atunci, am vazut pentru prima data Parisul. Aveam mari emotii, pentru ca nu stiam cum o sa fie intr-o casa straina, o tara straina, o lume straina. Si cu toate astea, Alexandra si familia ei m-au facut sa ma simt minunat. Doi ani mai tarziu, mi-a intors vizita. Am corespondat o vreme, apoi relatia noastra de prietenie s-a intrerupt. Multi ani dupa aceea, ne-am regasit pe facebook. Alexandra se maritase si era mama a trei copii frumosi.

Pentru mine, Normandia inseamna si Alexandra si familia ei. Saptamana trecuta, i-am spus ca m-am intors acolo, dupa 22 de ani, si am intrebat-o daca ar vrea sa ne vedem.

N-am sa uit acea dupa-amiaza. Eram in Veules-les-Roses, un satuc de vis, la mare. Ne-am dat intalnire in parcare, aproape de plaja. Aveam emotii, prietenii mei faceau pariuri in masina in legatura cu momentul in care o sa incep eu sa plang (da, stiu, sunt o plangacioasa…).
Si am vazut-o. Venea umar la umar cu Andréa, fiica ei de 15 ani si pareau mai degraba surori. Ne-am imbratisat indelung, iar in spatele ochelarilor (ai mei de soare, ai ei de vedere) erau lacrimi. De emotie, bucurie, fericire… Ne-am asezat la o cafea si am povestit. Si ne-am promis ca o sa ne vedem mai des, ca n-o sa mai lasam sa treaca 22 de ani peste noi fara sa ne mai intalnim”, a scris Simona pe blogul ei, in urma cu mai multi ani.

Simona Gherghe s-a născut la data de 31 octombrie 1977 în oraşul Iaşi şi a ştiut de mică ce vrea de la viaţă.

„A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” şi, în 1998, şi-a încercat norocul în televiziune. A participat la o preselecţie pentru postul de prezentator de ştiri la PRO TV Iaşi, dar a fost respinsă pe motiv că nu era telegenică.

Descurajată, Simona s-a angajat la un post de radio din oraşu ei natal. După trei ani la Radio Nord-Est Iaşi şi un an la pupitrul ştirilor postului local de televiziune TV BIT, a făcut pasul cel mare. A venit la Antena 1 Bucureşti în aprilie 2002, ca editor-prezentator de ştiri şi reporter video la „Observator”, iar din 2010 este, după cum prea bine ştim, gazda emisiunii „Acces Direct”, a scris Stiri mondene.