Și tu CONSUMI aceste fructe vara. Află ce miracol se întâmpla în corpul tău când le mănânci
Piersicile sunt fructele miraculoase ale verii care abundă în nutrienți și antioxidanți. Aceste fructe dulci au o mulțime de beneficii pentru sănătate, potrivit doctorulzilei.ro.
Pe lângă o digestie mai bună și o piele mai fină, piersicile vă scapă și de alergii. Iată câteva beneficii surprinzătoare ale piersicilor:
Piersicile conțin foarte multe vitamine și minerale. O piersică medie de 150 g aduce următorul aport nutrițional:
58 calorii
1 g proteină
1 g grăsimi
14 g carbohidrați
2 g fibre
Vitamina C: 17% din necesarul zilnic
Vitamina A: 10% din necesarul zilnic
Potasiu: 8% din necesarul zilnic
Niacină: 6% din necesarul zilnic
Vitamina E: 5% din necesarul zilnic
Vitamina K: 5% din necesarul zilnic
Cupru: 5% din necesarul zilnic
Mangan 5% din necesarul zilnic
Piersicile conțin și cantități sporadice de magneziu, fosfor, fier și câteva vitamine B.
Sunt pline de antioxidanți, combătând astfel procesele oxidative atât de dăunătoare și apărând organismul de boli și îmbătrânire.
Cu cât fructul este mai copt și mai proaspăt, cu atât mai mulți antioxidanți conține.
Pot ajuta digestia
Datorită fibrelor, contribuie la sănătatea tractului intestinal.
Pot îmbunătăți sănătatea inimii
Un consum regulat de piersici scade riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare, pentru că au o calitate miraculoasă: țin în frâu tensiunea arterială și colesterolul.
Citește și: Descoperire incredibilă! Fructul uscat cu cele mai multe vitamine. Uite de ce trebuie să-l consumi zilnic
Piersicile sunt fabuloase pentru piele, mențin sănătatea și elasticitatea pielii și au proprietăți anticancerigene. Cercetătorii au observat, după efectuarea mai multor studii pe animale, că un consum de 1-3 piersici pe zi poate reduce considerabil riscul cancerului mamar și al celui de piele.