Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul spiritual al Bucureştiului, aduce in aceste zile procesiuni si manifestari religioase in Capitala. In urma cu putin timp, două astfel de evenimente, s-au derulat în zona Catedralei Patriarhale.

“Moastele Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov au fost scoase în procesiune în jurul orei 12:30, au înconjurat Dealul Patriarhiei pe Bdul Regina Maria şi s-au întâlnit la baza Dealului Patriarhiei, la Crucea brâncovenească, cu o altă procesiune care a plecat de la Biserica Sf. Dimitrie cel Nou, paraclis patriarhal, o procesiune care avea moaştele Sfântului Dionisie Erhan, un episcop basarabean, considerat un episcop al Marii Uniri, pentru că a militat pentru unirea Basarabiei cu ţara şi moaştele Sfintei Filofteia, care au venit şi au fost depuse la această catedrală.

Citește și:

Acolo, la bazele Dealului Patriarhiei, ele au fost întâmpinate de PFPP Daniel, care le-a însoţit apoi până la baldachinul care este ridicat în aer liber în apropierea Catedralei Patriarhale, acolo unde vor rămâne spre închinare până marţi şi pentru a fi la dispoziţia tuturor pelerinilor care vor veni la sărbătoarea Sfântului Dimitrie Basarabov”, informeaza Cristian Curte, redactor Radio Romania Actualitati.