Șefii au făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu TVR 1 şi TVR 2 luna viitoare. Ei spun că două canale importante ale Televiziunii Române vor emite, din 3 noiembrie 2019, integral, în format High Definition (HD).

Șefii au făcut anunțul: „TVR face paşi importanţi către viitorul industriei TV”

„TVR face paşi importanţi către viitorul industriei TV. Tranziţia completă a canalelor TVR 1 şi TVR 2 la emisia de înaltă definiţie este o etapă firească în evoluţia televiziunii publice, rezultat al investiţiilor din ultimii ani în tehnică şi în infrastructură”, a declarat Doina Gradea, Preşedinte-Director General al SRTv. „Telespectatorii vor putea urmări programele favorite – de la emisiuni informative şi sportive, până la documentare, divertisment, filme şi seriale – la o calitate vizuală de excepţie”, adaugă Doina Gradea.

Citește și:

Emisia canalelor  în format HD, de înaltă definiţie, a fost precedată de un amplu proces de retehnologizare a Televiziunii Române, la standarde HD, atât la nivelul infrastructurii, cât şi al sistemului și a echipamentelor de producție.

Conducerea a modernizat, printre altele, serverele de emisie, simultan cu schimbarea camerelor de filmare, a stațiilor de editare video și de post-procesare, a crescut capacitatea de stocare a sistemului digital de producție a programelor informative şi a echipat două studiouri – unul virtual şi unul multifuncţional – astfel încât telespectatorii să beneficieze de cea mai bună experienţă High Definition.

Citește și:

Procesul de modernizare şi investiţiile în tehnica de televiziune au vizat şi studiourile teritoriale ale TVR care produc conţinut relevant pentru grilele menționate mai sus

Trecerea celor două canale la HD vor putea fi recepţionate în sistem digital terestru, la nivel naţional (DVBT2); prin satelit, în pachetul emis de SRTv; precum şi în sistem digital, la toţi operatorii de cablu din România.

Această decizie este o etapă importantă în istoria televiziunii publice, unul dintre obiectivele actualului management fiind trecerea la HD şi a celorlalte canale ale Televiziunii Române.