Secretul peliculei “Joker”. De ce a devenit cel mai important film din ISTORIE. Până în acest acum, lungmetrajul american, premiat cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia, a fost cotat de specialiști ca cel mai controverst film din acest an.

Secretul peliculei “Joker”. Filmul “Joker” cu Joaquin Phoenix în rolul principal și regizat de Tod Phillips a devenit cel mai important film de categorie R din istorie. Bugetul producției a fost de 55 de milioane de dolari și a generat încasări la nivel internaţional de aproximativ 800 de milioane de dolari. Mai mult, ar putea ajunge la aproape 900 de milioane de dolari la nivel mondial, notează Rador.

Citește și:

“Hollywood Reporter” a anunțat că thriller-ul de categoria R “Joker”,  peliculă interzisă în SUA minorilor sub 18 ani,  a avut încasări de aproximativ 258 de milioane de dolari în America de Nord şi aproape 530 de milioane, în cinematografele din restul ţărilor în care a rulat.

“Joker” a avut premiera la sfârșitul lunii august, la Veneţia, unde a fost recompensată cu marele premiu, Leul de Aur, lungmetraj cotată cu şanse mari la Oscar. Bazat pe personajul negativ din seria DC Comics, filmul “Joker” este regizat de Todd Phillips şi îl are pe actorul Joaquin Phoenix în rolul principal.

Citește și:

Filmul urmăreşte parcursul lui Arthur Fleck, o persoană cu afecţiuni psihice care eşuează în cariera de comediant şi se transformă în clovnul criminal Joker, inamicul lui Batman.

“Joker” a devenit subiectul unor controverse majore în Statele Unite

Înainte de a fi lansat pe marile ecrane, criticii şi-au exprimat îngrijorarea că filmul ar putea incita la violenţă, invocând empatia cu care regizorul Todd Phillips şi-ar trata eroul. Reprezentanţii companiei Warner Bros. au răspuns că “nici personajul ficţional Joker, nici filmul nu susţin în niciun fel violenţa reală” şi că nu a fost intenţia filmului, a celor care l-au realizat sau a studioului de a prezenta acest personaj “ca pe un erou”.