Avocado este un fruct cu o textură cremoasă. Și tocmai de aceea experții nutriționiști vorbesc despre secretul din interiorul fructului.

Beneficiile potențiale ale avocado pentru sănătate includ multe. Cum ar fi îmbunătățirea digestiei, scăderea riscului de depresie și protecția împotriva cancerului. Și multe beneficii încă nu au fost descoperite. Urmând ca probabil, în viitor, să fie scoase “de la secret”.

Este singurul fruct care oferă o cantitate substanțială de acizi grași monoinsaturați sănătoși. Avocado este un aliment natural bogat în nutrienți și conține aproape 20 de vitamine și minerale. Adevărul e că avocado e un aliment unic, capabil să îmbogățească organismul cu vitamine, microelemente și grăsimi bune.

Secretul din avocado – Îmbunătățește metabolismul

Citește și: Rețetă simplă și gustoasă de post! Paste cu sos de roșii și măsline

Datorită avocado se îmbunătățește metabolismul. În fapt, avocado are un profil nutrițional unic. Avocado este popular de asemenea ca ingredient în salate sau în mâncăruri. Avocado este format din 73% apă, 15% grăsimi, 8,5% carbohidrați (în mare parte fibre) și 2% proteine. Jumătate de avocado (68 de grame) conține 109 calorii, corespunzând la 160 de calorii la 100 de grame.

Iată o rețetă cu avocado care te pune pe gânduri, potrivit specialiștilor culinari, tocmai din cauza “combinației“ propuse.

Toast cu avocado și ou poșat

Ingrediente:

2 felii de pâine proaspătă integrală

2 avocado

2 ouă

2 linguri de oțet

sare

zeamă de lămâie

ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Prepară mai întâi oul fiert. Pune apa la fiert într-un vas încăpător (de cel puțin 1.5 litri) și adaugă 2 linguri de oțet (acesta împiedică albușul să se separe de gălbenuș). Când apa ajunge la punctul de fierbere, înainte să clocotească (încep să apară bule mici), poți sparge cele două ouă și să le dai drumul în apă. Lasă-le să fiarbă pentru fix patru minute, fără să le atingi. În cazul în care acestea se lipesc, mișcă ușor fundul vasului. Când au fiert, le poți scoate din apă.

Într-un bol mediu, zdrobește miezul celor două fructe de avocado cu ajutorul unei furculițe. Adaugă sare și puțină zeamă de lămâie și continuă să amesteci. Întinde un strat generos din pasta de avocado pe cele două felii de pâine și adaugă pe fiecare câte un ou. Stropește cu puțin ulei de măsline și servește. Gata!